Ikaroksen tarina

Myytin mukaan Ikaros jäi vangiksi Kreetan saarelle isänsä Daidaloksen kanssa tämän jouduttua kuningas Minoksen epäsuosioon. Kun he pakenivat kotkansulista ja vahasta valmistettujen siipien avulla, isä varoitti Ikarosta lentämästä liian lähelle aurinkoa, jotta siivet eivät sulaisi kuumuudessa. Mutta Ikaros oli niin lumoutunut siipiensä voimasta ja kyvystään liitää ilmojen teillä, että hän ei voinut vastustaa kiusausta lentää lintujen lailla aina vain korkeammalle. Koska Ikaros ei totellut isänsä ohjeita, hänestä on tullut ylimielisen röyhkeyden esikuva. Hän lensi väistämättä liian lähelle aurinkoa, syöksyi alas ja hukkui mereen, jota kutsutaan tämän vuoksi Ikarianmereksi.

Me olemme lainanneet nimemme tältä myyttiseltä hahmolta. Me yritämme Ikaroksen ja hänen isänsä tavoin ratkaista ongelmia uusilla ja odottamattomilla tavoilla. Me annamme ajatustemme lentää Ikaroksen lailla korkealle ja kurottelemme tähtiin. Olemme kuitenkin ottaneet opiksemme myytistä ja pidämme huolen siitä, että meillä on molemmat jalat tukevasti maan pinnalla. Olemme toimineet tällä periaatteella siitä asti, kun yritys vuonna 1993 perustettiin ja aloimme valmistaa teollisuudelle puhdistusliinoja Oxiessa, Ruotsissa.

Lennä korkealle, kurkota tähtiin ja katso aurinkoon. Ja pidä jalat tukevasti maan pinnalla. Niin me Ikaros Finland Oy:llä toimimme.

Ikaros Finland Oy toimittaa nykyään kattavasti vuodonhallintaan, puhdistukseen ja voiteluun tarvittavia tuotteita.